Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Healing Yoga & Dance lessenreeks najaar 2023

oktober 6, 2023 @ 7:30 pm - december 22, 2023 @ 9:30 pm

Op vrijdagavond neemt Lut je mee in een wervende reis van helende yoga en dans.

Deze lessenreeks bestaat uit 3 lessen en gaat tweewekelijks door op vrijdagavond.
Je kan de lessen apart volgen, maar de ultieme beleving is er als je beide in elkaar laat overvloeien.
Lesdata: 10 november, 24 november & 8 december
Healing Dance van 19.00 – 20.30
Healing Yoga van 20.00 – 21.30
Prijs voor deelname: 66 euro
Combideal voor het volgen van de beide lessen samen: geen 132 euro maar slechts 90 euro!
Docent: Lut

Lessenreeks gaat door vanaf 3 deelnemers. Indien de lessenreeks geannuleerd wordt, zal het bedrag teruggestort worden.

In helende dans en yoga komen meditatie, yoga, beweging, zijnsdans en dans samen. In het geheel van lichaam, ziel en geest vinden we heling. Zoals het leven zelf alle verschillende aspecten van het bestaan in ons laat bewegen, zo danst het Zijn in ons vanbinnen en naar buiten.  Van de subtielste beweging naar de uitbundige bewegingen en alle nuances daartussenin. Dansen is aanwezig zijn! Aanwezig tot in de toppen van je tenen. We hebben beweging nodig om de lichaamsfuncties en energieën te bekrachtigen en goed te laten werken. Er is maar één zekerheid dat is dat alles altijd in beweging is. Dansen bevrijdt onze oorspronkelijke helende levensstroom!

There is no way to happiness
Happiness is the way.’
Happiness is the dance!


Je lichaam is je wonderlijke instrument hier op aarde, jouw stukje levende aarde. Het is als een muziekinstrument, zo fijn besnaart. In Indië wordt het ‘Veena’ genoemd. Als we het instrument van ons lichaam goed verzorgen brengt het prachtige muziek voort in harmonie.  Innerlijke muziek en helende bewegingen, die lichaam, ziel en geest verbinden in harmonie, in eenheid. Yoga en meditatie nemen ons mee naar binnen om diep te luisteren.  Het lichaam is als een gids, een vriend, die steeds bij ons is en al onze verhalen in haar celgeheugen heeft opgeslagen. Je lichaam is pure levensenergie en spreekt de taal van je diepste Zelf. En openbaart zelfs de wijsheid van het universum. Lichaamsbewustzijn verankert je in het huidige moment, in het NU, je levenskracht stroomt, het zelf-genezende vermogen en je immuunsysteem bekrachtigd.
Helende yoga en helende dans neemt je mee op een ontdekkingsreis naar JeZelf en te genieten!

Yoga

Een weg

Het lichaam als poort

Tot een in ervaring

Gegronde

Wijsheid

Graag deel ik mijn eigen ervaring als danseres, 42 jaar groeiprocessen en 32 jaar professionele ervaring als yoga, meditatie en dansdocente. Mijn focus gaat naar verdieping in de essentie van deze technieken, deze zelf ervaren en integreren…worden, Zijn, Helen. Dit met een open en ruim vizier in de tijd, in de traditie en in verschillende culturen en disciplines in wat de essentie en de verbanden hierin is en hun ‘Geniale helende werking’ van de samenwerking van o.a. deze 3 disciplines yoga, meditatie en dans.

Lut Louisa Van Melle, Erkend Yoga docente door YFN, Yoga Federatie Nederlandstalige België, conform Europese Yoga unie. Meditatieve yoga/ Raja yoga, Mindfulness yoga, Hatha yoga en Helende yoga en therapie. Dansdocente, Zijnsdans vanuit de zijnsgeoriënteerde visie Hans Knibbe, Danstherapie, Vijf ritmes, Autentic movement, Butoh dans. Oprichtster & docent opleiding zwangerschaps‘Yogabirth’. DoulaDONA international, Birth into being’ facilitator. Coördinator en docent: Specialisatie ‘Helende Yoga&Zijnsdans.’ Eutonie, Geweldloze communicatie, Healing, Reïki, Westerse Boeddhistische meditatie, Mindfulness, Transformational breathwork.

Gegevens

Begin:
oktober 6, 2023 @ 7:30 pm
Einde:
december 22, 2023 @ 9:30 pm
Site:
https://yoga.denesterij.be/boek-je-les/

Organisator

de Nesterij
Telefoon
0495426088
E-mail
info@denesterij.be

Locatie

de Nesterij
Heurnestraat 56
Oudenaarde, Oost-Vlaanderen 9700 België
+ Google Maps
Telefoon
0495 42 60 88