Laden Evenementen

Volg yoga tijdens je zwangerschap zodat je je lichaam de nodige rust geeft maar ook stilletjes voorbereidt op de aankomende bevalling.
In een reeks van 10 lessen neemt Anna je mee in de wondere wereld van yoga én bereidt ze jou voor op wat er nog komt, inclusief een les met je partner!
De lessen gaan afwisselend op vrijdagavond en zaterdagochtend door.

Lesdata: 29 september, 7 – 13 – 21 oktober, 11 – 17 – 25 november, 1 – 9 – 15 december
Op vrijdagavond gaat de les door van 19.30 – 21.00
Op zaterdagochtend gaat de les door van 10.00 – 11.30

Prijs voor deelname: 230 euro

Docent: Anna

Lessenreeks gaat door vanaf 3 deelnemers. Indien de lessenreeks geannuleerd wordt, zal het bedrag teruggestort worden.

Proficiat met je zwangerschap!

Welkom krachtige oerwijsheid, waar jij nu te volle getuige mag van zijn.

Zwanger worden en zijn, bevallen, het zijn oeroude, universele, maar toch unieke, magische ervaringen. Heel veel van de wijsheid en kennis hieromtrent zit in ons. We zijn allemaal geboren uit onze moeder en die moeder uit haar moeder en die moeder uit haar moeder, … Nu is het aan ons om te leren luisteren en te vertrouwen in deze wijsheden binnen in onszelf.
Hoe krijg je toegang door deze ongelofelijke wijsheid? Door te genieten, door je te ontspannen en je ten volle over te geven aan de levensstroom, die jij volop leeft, die jij creëert binnenin je mooie zwangere buik.

Zwangerschapsyoga kan hier een grote hulp zijn. Via zwangerschapsyoga leer je jezelf en je lichaam beter kennen, je maakt contact met je baby, waardoor jullie samen een team vormen, tijdens de zwangerschap, maar ook tijdens de bevalling. Door verschillende houdingen, leer je je baby ruimte geven, naar hem/haar te luisteren, je lichaam dieper te ontspannen en jezelf soepel te houden.

Daarnaast leer je ademhalingstechnieken om tijdens verschillende momenten zinvol in te kunnen zetten. Ademen in je midden, om jezelf niet te verliezen en jouw energie te kunnen bundelen en niet uit te geven waar het niet nodig is, maar wel je baby te verwennen met energie- en liefdesbadjes. Ademen naar vertrouwen in jezelf en je baby, in liefdevolle overgave leven voor jezelf en je baby. Technieken die je bijstaan wanneer het soms wat moeilijker wordt en waar je bepaalde intensiteit en indrukken leert omzetten in kracht.

Natuurlijk mag de partner niet ontbreken in dit verhaal, één les kan de partner meekomen en kan hij/zij ontdekken, voelen en ervaren hoe hij/zij echt van belang is.

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die ontwikkeld is volledig afgestemd op het zwangere lichaam, luisterend naar haar noden en behoeften. Met deze vorm van yoga kan een zwangere vrouw niks misdoen, het is niet zomaar een aangepaste vorm van yoga, het ondersteund het zwangere lichaam en ondersteund zo ook een natuurlijke bevalling. Door dit samen met andere zwangere vrouwen te kunnen beleven, wordt dit alles nog eens versterkt, jullie worden gedragen door een cirkel van vrouwen, die jou draagt doorheen de zwangerschap en bevalling en vaak nog lang daarna.

Er is binnen de lessen ruimte voor praktische info en vragen rond zwangerschap, bevallen en wat na de geboorte, op een zachte, positieve en liefdevolle manier. Niks moet en alles mag. Jij bent wie jij bent en dat is helemaal perfect.

Ik streef naar een persoonlijke begeleiding doorheen de lessen, want elk zwanger lichaam is anders en heeft andere noden. Je ondergaat een ware metamorfose, die heel uniek is en hierdoor een unieke begeleiding verlangt.

We starten de les steeds met een meditatie en gaan dan over naar verschillende yogahoudingen die goed zijn voor elke zwangere vrouw, eventueel met enkele aanpassingen afhankelijk van uw noden.

Verschillende ademhalingstechnieken komen aan bod.

Er is voldoende herhaling zodat iedereen vlot kan volgen. De lessen bouwen verder op elkaar, met steeds een thema die wordt uitgediept.

Als fiere mama van 3 zonen: Thijmen, Mauro en Ceder, heb ik steeds van mijn zwangerschappen en bevallingen genoten.
Deze ervaring en tools wil ik graag met alle zwangere vrouwen delen.

Zwanger zijn is zo iets moois, zo puur, zo krachtig, maar niet als we bang gemaakt worden of in twijfel gebracht worden. Ten volle in je oerkracht staan, weten dat je dit kan, dat je lichaam gemaakt is voor deze onwaarschijnlijke magische taak. Zachtjes aankomen in een nieuwe rol, de rol als mama! Voelen wat er echt belangrijk is en waar JIJ voor staat.

Tijdens mijn laatste zwangerschap (in Amerika), heb ik vele nieuwe dingen mogen voelen, ervaren en ontdekken. De kracht van een zwangere vrouw, verbondenheid, deugddoende massages, het genot van bewegen/dansen,…

Ik sprak af met doula’s, massagetherapeuten, volgde workshop Spinning baby’s. Hoe meer ik mij in de materie verdiepte, hoe duidelijker het werd.

Toen we terug in België kwamen, wist ik dat ik hier verder mee moest en ik ben een opleiding tot zwangerschapsyogadocent gaan volgen, bij Lut Van Melle. Ging naar Nederland voor een cursus Dancing for Birth en volg binnenkort een opleiding zwangerschapsmassage in Bali.

 

Birthing from within!

Geboorte geven, vanuit je eigen kracht.

De verbinding met je lichaam en baby aangaan, om de bevalling samen, door te gaan, vanuit vertrouwen. Weten dat jij het kan, dat je weet wat te doen en precies op het juiste moment, door in verbinding te zijn, met jezelf, je baby en alles wat is. Vanuit vertrouwen leven geven.

Een van de krachtigste momenten in een mensenleven ten volle durven te beleven, vanuit overgave. Niet jezelf overgeven aan anderen, je overgeven aan je eigen natuur, je oerwijsheid, je openen, …

Het is zo mooi om dit te mogen ervaren, ook een geweldig cadeau voor je baby om in liefde en zachtheid op de wereld te mogen aankomen. Om te mogen vertrouwen op natuurlijke en instinctieve processen.

Je lichaam en geest krachtig en soepel tegelijk laten zijn.

Verbinden met andere vrouwen. Jezelf helen, door samen te zijn met andere vrouwen, je laten dragen, te mogen verzachten, je laten voeden, te mogen voelen, terug naar de essentie.

Ademhalingstechnieken aangerijkt krijgen, houdingen, die je baby ruimte geven, die je zwangerschap soepeler laat verlopen, een moment voor jezelf en je baby om helemaal in het hier en het nu te mogen zijn.

Zwangerschapsyoga is de ideal manier om dit alles te ervaren, om je zwangerschap te vieren en vol vertrouwen te bevallen.