Groepslessen

Wanneer je begint met het creëren van je eigen gezonde leefstijl dan ontdek je dat alles zo zijn eigen ritme heeft. Niet alleen de zon en de maan, maar ook eb en vloed, de seizoenen,… Zelfs onze dagelijkse beslommeringen hebben hun eigen ritme, of we dat nu willen of niet. Die dualiteit hoort bij het leven en vormt een uitdaging voor ons als mens. Maar binnen in onszelf is er eenheid, daar komen alle elementen samen. 

Dat is yoga, de verbinding met jezelf maken, herstellen indien nodig en ruimte geven voor verdieping.

Doorheen wekelijkse lessen ga je die verbinding aan met jezelf. Het is niet altijd gemakkelijk om bewuste keuzes te maken, je uit de zetel te slepen na een lange werkdag of net te vertragen als je voelt dat je in overdrive gaat. We zijn er om je mee te ondersteunen in je zoektocht naar een nieuw evenwicht. Binnen onze yogapraktijk bieden we tools aan om de verbinding met jezelf, en bij uitbreiding met anderen, te herstellen of te versterken.

Al onze lessen worden gegeven door docenten die hun unieke manier van lesgeven willen delen met jou. Ze delen hun passie en unieke talenten in combinatie met het doel van de les, het spijsverteringsvuur, het tijdstip van de dag en uiteraard houden ze rekening met wie er allemaal aanwezig is. Kortom, elke les is anders en zal daardoor altijd hetgeen zijn wat je op dat moment nodig hebt.

Integreer een yogales in je routine, of dat nu ’s avonds is of in de ochtend. Over de middag of vlak voor het slapengaan. Enkel meditatie of een heerlijke lange flow!

Dus, waar heb jij vandaag nood aan?

Vandaag heb ik nood aan:

De meest gekende yogales in de wereld: hatha yoga. Geniet van het welzijn dat yoga te bieden heeft. Met humor, speelsheid en toch ook wat discipline leren we yoga waar het voor bedoeld is: verbinding maken met jezelf, de ander en het hele universum. 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op dinsdagavond.

Een heerlijke mix van pilates- en yogahoudingen. Je versterkt je rug en benen en tegelijkertijd werk je aan je core.  De ideale work-out voor lichaam én geest!

Deze les wordt gegeven door Dorine en gaat door op woensdagavond.

Dé aerial les waarbij je actief met het doek aan de slag gaat. Je arm-, been-, buik- en rugspieren worden actief ingezet. Net zoals in yoga trachten we inspanning af te wisselen met ontspanning, maar dan net met dat tikkeltje meer inspanning. Let’s sweat!

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdag (vroege) avond.

Actieve Lessen

We gaan balans creëren tussen Yin (ontspanning) en Yang (inspanning). Door regelmatig yoga te beoefenen gaan we onze flexibiliteit vergroten en voegen we schoonheid toe aan lichaam en geest. Een les waarbij je je nadien gefocused en vol energie zal voelen.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdagochtend

De yogadoek is je beste maatje in deze les. Het doek ondersteunt je in de verschillende yogahoudingen. De voordelen van omkeringen (zoals hoofdstand) die je anders niet kan doen, gaan we hier optimaal ervaren, en tegelijk bouw je kracht op in armen, buik en benen. A perfect match!

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond en tweewekelijks op zaterdagvoormiddag.

Qigong betekent “ De kunst om je eigen levenskracht te voeden”. Het is datgene wat door alles stroomt. Qigong versterkt de energie en de natuurlijke flow doorheen het lichaam via ons meridiaansysteem. 

We roteren, stretchen en buigen ons lichaam op een trage manier. We kunnen de stress en de gejaagdheid van het Westers leven zo in betere banen leiden.

Deze les wordt gegeven door Caroline en gaat door op maandagochtend.

Belangrijke informatie over Aerial Yoga!

Doe geen aerial wanneer je zwanger bent, glaucoom hebt, een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo hebt, carpal tunnel syndroom hebt, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt.

Draag gemakkelijke kledij, dit is een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en een legging (zodat de wrijving in het doek geen hinder geeft voor de huid) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot, gelieve hier rekening mee te houden.

Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga waarbij houdingen 3 tot 5 min. worden aangehouden met als doel de spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Door deze totale ontspanning van het lichaam tijdens de houding wordt er dieper ingewerkt op fascia, pezen, ligamenten en kraakbeen. Je leert de grenzen van je lichaam beter kennen alsook ze respecteren. Het is een ervaring van stilte en voelen in de diepere lagen van je lichaam. Geduld wordt een deugd. 

Deze les wordt gegeven door Dorine en gaat door op woensdagavond.

Meditatie laat je geest tot rust komen. Je observeert en accepteert je gedachten.

Een meditatieles bestaat uit zachte yogahoudingen en ademhalingsoefeningen om het lichaam in balans te brengen en klaar te maken om te mediteren. Na de meditatie gaan we in shavasana ons lichaam en geest diep laten rusten alvorens verder te gaan met onze dag.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op dinsdagavond.

Zachte Lessen

In deze lessenreeksen worden de twee complementaire yogastijlen gecombineerd: Yin Yoga en Hatha Yoga. Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga.  Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.  Ervaar meer innerlijke kracht, balans en concentratie.

Deze lessenreeks wordt gegeven door Julie en gaat door op woensdagochtend.

De Yoga Nidra wordt vooraf gegaan met een Yin Yoga les waarin we ruim de  tijd nemen voor ademhaling (pranayama) en zachte houdingen. Om zo het lichaam voor te bereiden comfortabel te blijven neerliggen in shavasana (ruglig). Zo kan de Yoga Nidra dieper inwerken op niveau van jouw onderbewustzijn.

Deze lessen worden gegeven door Julie en gaan maandelijks door op maandagochtend & -avond

In deze les gaan we op zoek naar de ultieme ontspanning. We combineren yin yoga met restorative yoga waar we met verschillende props houdingen opzoeken die het lichaam ondersteunen. Op die manier gaan we diep ontspannen en daarmee het lichaam laten herstellen. En het leuke ervan is dat je het nadien thuis met je eigen kussens opnieuw kan doen! Deze les is ideaal voor mensen in burn-out, surmenage, fibromyalgie,  cvs, herstel na ziekte,… 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdagavond.

Herstellende Lessen

In deze aerial les gaan we Yin Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nidra combineren tot een diepe, herstellende les. Het doek geeft steun, geborgenheid en comfort en het versterkt het gevoel van loslaten en vertrouwen.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond.

In helende dans en yoga komen meditatie, yoga, beweging, zijnsdans en dans samen. In het geheel van lichaam, ziel en geest vinden we heling. Er is maar één zekerheid dat is dat alles altijd in beweging is. Dansen bevrijdt onze oorspronkelijke helende levensstroom.

Deze lessenreeks wordt gegeven door Lut en gaat tweewekelijks door op vrijdagavond.

Een heerlijke les voor jong en oud(er)! Samen met mama, papa, oma, opa kan je op een speelse manier de yogadoek verkennen. Kracht en coördinatie, maar ook plezier en aandacht voor elkaar staan centraal in deze lessen. We combineren ‘gewone’ yogahoudingen, ademhaling, meditatie en creativiteit met het speelse van de yogadoek. Ideaal voor lagere schoolkinderen.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat tweewekelijks door op zaterdagochtend.

Specifieke Lessen

Volg yoga tijdens je zwangerschap zodat je je lichaam de nodige rust geeft maar ook stilletjes voorbereidt op de aankomende bevalling. In een reeks van 10 lessen neemt Anna je mee in de wondere wereld van yoga én bereidt ze jou voor op wat er nog komt, inclusief een les met je partner!

Deze lessenreeks wordt gegeven door Anna en gaat door afwisselend op vrijdagavond en zaterdagochtend.