Aanbod

Waar heb jij nood aan?

Wanneer je begint met het creëren van je eigen gezonde leefstijl dan ontdek je dat alles zo zijn eigen ritme heeft. Niet alleen de zon en de maan, maar ook eb en vloed, de seizoenen,… Zelfs onze dagelijkse beslommeringen hebben hun eigen ritme, of we dat nu willen of niet. Die dualiteit hoort bij het leven en vormt een uitdaging voor ons als mens. Maar binnen in onszelf is er eenheid, daar komen alle elementen samen. 

Dat is yoga, de verbinding met jezelf maken, herstellen indien nodig en ruimte geven voor verdieping.

Doorheen wekelijkse lessen ga je die verbinding aan met jezelf. Het is niet altijd gemakkelijk om bewuste keuzes te maken, je uit de zetel te slepen na een lange werkdag of net te vertragen als je voelt dat je in overdrive gaat. We zijn er om je mee te ondersteunen in je zoektocht naar een nieuw evenwicht. Binnen onze yogapraktijk bieden we tools aan om de verbinding met jezelf, en bij uitbreiding met anderen, te herstellen of te versterken.

Al onze lessen worden gegeven door docenten die hun unieke manier van lesgeven willen delen met jou. Ze delen hun passie en unieke talenten in combinatie met het doel van de les, het spijsverteringsvuur, het tijdstip van de dag en uiteraard houden ze rekening met wie er allemaal aanwezig is. Kortom, elke les is anders en zal daardoor altijd hetgeen zijn wat je op dat moment nodig hebt.

Integreer een yogales in je routine, of dat nu ’s avonds is of in de ochtend. Over de middag of vlak voor het slapengaan. Enkel meditatie of een heerlijke lange flow!

Dus, waar heb jij vandaag nood aan?

Al onze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, tenzij anders vermeld (check de informatie bij Aerial Yoga!).

Er wordt eveneens een ‘intensiteit’ meegegeven bij de beschrijving van de les. Dit om aan te duiden hoeveel je gaat zweten. Dit is niet de moeilijkheidsgraad van de les!  Omdat we in kleine groepen werken, passen wij onze lessen steeds aan aan onze deelnemers zodat iedereen het plezier van yoga kan ervaren. Een intensiteit van 5 sterren is ‘pittig, veel zweten’ en een intensiteit van 1 ster is ‘heel rustig’.  We kunnen niet genoeg benadrukken dat dit geen moeilijkheidsgraad aangeeft. Tenslotte kan een Yin Yoga ook enorm uitdagend zijn of een Yoga Nidra heel wat losmaken en daarom ook als ‘moeilijk’ ervaren worden… We houden het liever op een ‘zweetbarometer’ 🙂 

Aanbod voor volwassenen

Active Aerial Yoga

Actie is het codewoord in deze actieve Aerial Yogavorm! Combineer gekende Aerial yogahoudingen met H.I.I.T.-oefeningen met het doek en je weet nu al dat je gaat zweten…Deze sportieve variant blijft natuurlijk wel Aerial Yoga, eindigen doen we steevast met een Shavasana in onze cocon!

Open Level – Intensiteit: * * * * *

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdagnamiddag.

Aerial Yoga

De yogadoek is je beste maatje in deze les. Het doek ondersteunt je in de verschillende yogahoudingen. De voordelen van omkeringen (zoals hoofdstand) die je anders niet kan doen, gaan we hier optimaal ervaren, en tegelijk bouw je kracht op in armen, buik en benen. A perfect match! 

In deze lessen gaan we soms heel actief aan de slag (Active Aerial), soms herstellend (Relax & Recharge met Yin Restorative Aerial) of genieten we van een ‘klassieke’ Aerial Yoga les. 

Open level – Intensiteit: * * * (*)

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandag- en dinsdagavond.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Yin Yoga

Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga waarbij houdingen 3 tot 5 min. worden aangehouden met als doel de spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Door deze totale ontspanning van het lichaam tijdens de houding wordt er dieper ingewerkt op fascia, pezen, ligamenten en kraakbeen. Je leert de grenzen van je lichaam beter kennen alsook ze respecteren. Het is een ervaring van stilte en voelen in de diepere lagen van je lichaam. Geduld wordt een deugd.

Open Level – Intensiteit: * * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond.

Yogalates

Een leuke mix van Yoga en Pilates zorgt ervoor dat je versterkende houdingen combineert met de ontspanning die je terugvindt in yoga. Enjoy!

Open Level – Intensiteit: * * *(*)

Deze les wordt gegeven door Dorine en gaat door op woensdagavond.

Hatha Yoga Flow

De meest gekende yogales in de wereld: hatha yoga. In deze les gaan we genieten van het welzijn dat yoga te bieden heeft. De houdingen vloeien in elkaar over en zorgen voor fysieke uitdaging waarbij het opbouwen van kracht even belangrijk is als de weldaad van de ontspanning tussenin en op het einde. Met humor, speelsheid en toch ook wat discipline leren we yoga waar het voor bedoeld is: verbinding maken met jezelf, de ander en het hele universum.

Open Level – intensiteit: * * * * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op dinsdagavond.

Power Yoga

Een stevige hatha yoga les waarbij ingezet wordt op kracht en souplesse. Wil je eens stevig zweten, kracht opbouwen en nadien verdiend ontspannen? Dan is deze les zeker voor jou! Dorine neemt je mee op sleeptouw in de uitdagende houdingen van hatha yoga en laat je je poriën goed openzetten!

Open Level – intensiteit: * * * * *

Deze les wordt gegeven door Dorine en gaat door op woensdagavond.

Deep Relax

In deze les gaan we op zoek naar een diepere laag van herstel. We starten met Restorative Yoga zodat het lichaam ondersteund wordt en op de juiste plekken kan ontspannen. Aansluitend genieten we van een heerlijke Yoga Nidra waardoor lichaam en geest verkwikt het weekend kunnen aanvatten. Deze les is ook geschikt voor mensen in burn-out, surmenage, fibromyalgie,  cvs, herstel na ziekte,…

Open Level – Intensiteit: * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdagavond.

Gentle Hatha Yoga

De meest gekende yogales in de wereld: hatha yoga. Geniet van het welzijn dat yoga te bieden heeft. De meest gekende yogahoudingen worden rustig en met aandacht voor de ademhaling uitgevoerd. Met humor, speelsheid en toch ook wat discipline leren we yoga waar het voor bedoeld is: verbinding maken met jezelf, de ander en het hele universum.

Open Level – Intensiteit: * *(*)

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op donderdagavond.

Feldenkrais

De lessen worden langzaam opgebouwd van elementaire bewegingen tot complexere en dikwijls verrassende bewegingen van heel het lichaam. We ontdekken de sacrale anatomie van het lichaam met het hart in het centrum, daarin de goddelijke bron van ons leven. Het lichaam wordt soepeler, het opent, als we bewegen met aandacht voor de fijne stroom van de levenskracht. Het principe van beweging is de spiraal rond de wervelkolom met de diagonale verbindingen van de verschillende lichaamsdelen. De bewegingsoefeningen helpen om de zeven “vlammen” langs de wervelkolom te openen (”chakras”). 

Open Level – Intensiteit: * 

Deze les wordt gegeven door Mira en gaat door op maandagavond.

Lessenreeksen voor volwassenen

In deze lessenreeks worden de twee complementaire yogastijlen gecombineerd: Yin Yoga en Hatha Yoga. Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga.  Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam.  Ervaar meer innerlijke kracht, balans en concentratie.

Open Level – Intensiteit: * * 

Deze lessenreeks wordt gegeven door Julie en gaat door op woensdagochtend.

De Yoga Nidra wordt vooraf gegaan met een Yin Yoga les waarin we ruim de  tijd nemen voor ademhaling (pranayama) en zachte houdingen. Om zo het lichaam voor te bereiden comfortabel te blijven neerliggen in shavasana (ruglig). Zo kan de Yoga Nidra dieper inwerken op niveau van jouw onderbewustzijn.

Open level – Intensiteit: *

Deze lessen worden gegeven door Julie en gaan maandelijks door op maandagochtend, maandag- & donderdagavond

Volg yoga tijdens je zwangerschap zodat je je lichaam de nodige rust geeft maar ook stilletjes voorbereidt op de aankomende bevalling. In een lessenreeks van 10 lessen neemt Anna je mee in de wondere wereld van yoga én bereidt ze jou voor op wat er nog komt, inclusief een les met je partner!

Open Level

Deze lessenreeks wordt gegeven door Anna en gaat door afwisselend op vrijdagavond.

Aanbod voor kinderen & tieners

Aerial Start Kids & Teens

Yoga voor kinderen biedt een prachtige kans om aandacht te schenken aan zichzelf. Door middel van speelse houdingen en ademhalingsoefeningen leren kinderen balans te vinden, rustig te worden en leren ze te focussen en te genieten van het moment. In een wereld vol drukte en afleidingen is dit een waardevolle vaardigheid. De aerial yogadoek wordt ingezet om het kind motorisch uit te dagen, te cocoonen en met veel plezier yoga te leren. In de les Aerial Start leer je de basishoudingen en bouw je rustig op. We raden aan eerst de les Aerial Start te volgen en indien gewenst (hoeft niet) dan door te schuiven naar de Aerial Flow. De Aerial Start creëert lichaamsbewustwording, laat je kracht opbouwen en de technieken onder de knie krijgen. De Aerial Start is er voor iedereen tussen 6 en 15 jaar. In samenspraak met de docent kan je doorschuiven naar de Aerial Flow. Leeftijd is dus van ondergeschikt belang. Neem je tijd om Aerial Yoga te leren kennen en het plezier ervan te ontdekken.

Open Level – Intensiteit: * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op woensdagnamiddag.

Aerial Flow Kids & Teens

Yoga voor kinderen biedt een prachtige kans om aandacht te schenken aan zichzelf. Door middel van speelse houdingen en ademhalingsoefeningen leren kinderen balans te vinden, rustig te worden en leren ze te focussen en te genieten van het moment. In een wereld vol drukte en afleidingen is dit een waardevolle vaardigheid. 

De aerial yogadoek wordt ingezet om het kind motorisch uit te dagen, te cocoonen en met veel plezier yoga te leren.

In de les Aerial Flow wordt opgebouwd naar een flow. Het tempo ligt hoger, de ene houding vloeit over in de andere… We raden aan eerst de les Aerial Start te volgen en indien gewenst dan door te schuiven naar de Aerial Flow. De Aerial Flow vraagt al wat kracht, uithouding en coördinatie en is daarom geschikter voor de grotere kinderen (van 9 tem 15 jaar).

Open Level – Intensiteit: * * * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op woensdagnamiddag.

Ouder-Kind Yoga

In deze les gaan we genieten van yoga samen met je (klein)kind. We gaan ‘gewone’ yoga, ademhaling en aerial yoga (yoga in hangmatten) oefenen samen.

Kom genieten van deze heerlijke kwali’tijd’ met je (klein)kind!

Open Level – Intensiteit: * * *

Deze les wordt maandelijks gegeven door Kathleen en gaat door op zondagochtend.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!