Aanbod

Waar heb jij nood aan?

Wanneer je begint met het creëren van je eigen gezonde leefstijl dan ontdek je dat alles zo zijn eigen ritme heeft. Niet alleen de zon en de maan, maar ook eb en vloed, de seizoenen,… Zelfs onze dagelijkse beslommeringen hebben hun eigen ritme, of we dat nu willen of niet. Die dualiteit hoort bij het leven en vormt een uitdaging voor ons als mens. Maar binnen in onszelf is er eenheid, daar komen alle elementen samen. 

Dat is yoga, de verbinding met jezelf maken, herstellen indien nodig en ruimte geven voor verdieping.

Doorheen wekelijkse lessen ga je die verbinding aan met jezelf. Het is niet altijd gemakkelijk om bewuste keuzes te maken, je uit de zetel te slepen na een lange werkdag of net te vertragen als je voelt dat je in overdrive gaat. We zijn er om je mee te ondersteunen in je zoektocht naar een nieuw evenwicht. Binnen onze yogapraktijk bieden we tools aan om de verbinding met jezelf, en bij uitbreiding met anderen, te herstellen of te versterken.

Al onze lessen worden gegeven door docenten die hun unieke manier van lesgeven willen delen met jou. Ze delen hun passie en unieke talenten in combinatie met het doel van de les, het spijsverteringsvuur, het tijdstip van de dag en uiteraard houden ze rekening met wie er allemaal aanwezig is. Kortom, elke les is anders en zal daardoor altijd hetgeen zijn wat je op dat moment nodig hebt.

Integreer een yogales in je routine, of dat nu ’s avonds is of in de ochtend. Over de middag of vlak voor het slapengaan. Enkel meditatie of een heerlijke lange flow!

Dus, waar heb jij vandaag nood aan?

Al onze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, tenzij anders vermeld (check de informatie bij Aerial Yoga!).

Er wordt eveneens een ‘intensiteit’ meegegeven bij de beschrijving van de les. Dit om aan te duiden hoeveel je gaat zweten. Dit is niet de moeilijkheidsgraad van de les!  Omdat we in kleine groepen werken, passen wij onze lessen steeds aan aan onze deelnemers zodat iedereen het plezier van yoga kan ervaren. Een intensiteit van 5 sterren is ‘pittig, veel zweten’ en een intensiteit van 1 ster is ‘heel rustig’.  We kunnen niet genoeg benadrukken dat dit geen moeilijkheidsgraad aangeeft. Tenslotte kan een Yin Yoga ook enorm uitdagend zijn of een Yoga Nidra heel wat losmaken en daarom ook als ‘moeilijk’ ervaren worden… We houden het liever op een ‘zweetbarometer’ 🙂 

Groepslessen voor volwassenen

Aerial Yoga

Aerial Yoga

In deze lessen gaan we soms eens het doek hoog hangen, soms eens laag.  We gebruiken het doek dus op verschillende manieren. We gaan er heel actief mee aan de slag (denk aan buikspieroefeningen en krachtopbouw in rug, benen en handen), kunnen vele technische houdingen oefenen én we kunnen heerlijk diep ontspannen. We gaan dus steeds op zoek naar de balans tussen inspanning en ontspanning, actie en relaxatie, yin en yang,… Het doek ondersteunt je in verschillende houdingen maar geeft ook uitdaging.  We combineren dus actieve yoga met rustige yoga. Kortom…op het einde ben je helemaal ZEN!

Open Level – Intensiteit: * * * * (*)

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Deep Relax met doek (aerial)

In deze les gaan we op zoek naar een diepere laag van herstel. We starten met een mix van Yin & Restorative Aerial Yoga zodat het lichaam ondersteund wordt en op de juiste plekken kan ontspannen. Aansluitend genieten we van een heerlijke Yoga Nidra in onze cocon waardoor lichaam en geest nadien verkwikt verder kunnen. Deze les is ook geschikt voor mensen in burn-out, surmenage, fibromyalgie,  cvs, herstel na ziekte,…

Open level – Intensiteit: * *

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op donderdagavond.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Zachte Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een heel zachte vorm van Yoga waarbij houdingen 3 tot 5 min. worden aangehouden met als doel de spieren zoveel mogelijk te ontspannen. Door deze totale ontspanning van het lichaam tijdens de houding wordt er dieper ingewerkt op fascia, pezen, ligamenten en kraakbeen. Je leert de grenzen van je lichaam beter kennen alsook ze respecteren. Het is een ervaring van stilte en voelen in de diepere lagen van je lichaam. Geduld wordt een deugd.

Open Level – Intensiteit: * * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op dinsdagavond.

Feldenkrais

De lessen worden langzaam opgebouwd van elementaire bewegingen tot complexere en dikwijls verrassende bewegingen van heel het lichaam. We ontdekken de sacrale anatomie van het lichaam met het hart in het centrum, daarin de goddelijke bron van ons leven. Het lichaam wordt soepeler, het opent, als we bewegen met aandacht voor de fijne stroom van de levenskracht. Het principe van beweging is de spiraal rond de wervelkolom met de diagonale verbindingen van de verschillende lichaamsdelen. De bewegingsoefeningen helpen om de zeven “vlammen” langs de wervelkolom te openen (”chakras”). 

Open Level – Intensiteit: * 

Deze les wordt gegeven door Mira en gaat door op maandagavond.

Deep Relax

In deze les gaan we op zoek naar een diepere laag van herstel. We starten met Restorative Yoga zodat het lichaam ondersteund wordt en op de juiste plekken kan ontspannen. Aansluitend genieten we van een heerlijke Yoga Nidra waardoor lichaam en geest verkwikt het weekend kunnen aanvatten. Deze les is ook geschikt voor mensen in burn-out, surmenage, fibromyalgie,  cvs, herstel na ziekte,…

Open Level – Intensiteit: * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdagavond.

Actieve Yoga

Yogalates

Een leuke mix van Yoga en Pilates zorgt ervoor dat je versterkende houdingen combineert met de ontspanning die je terugvindt in yoga. Enjoy!

Open Level – Intensiteit: * * *(*)

Deze les wordt gegeven door Dorine en gaat door op woensdagavond.

Hatha Yoga Flow

De meest gekende yogales in de wereld: hatha yoga. In deze les gaan we genieten van het welzijn dat yoga te bieden heeft. De houdingen vloeien in elkaar over en zorgen voor fysieke uitdaging waarbij het opbouwen van kracht even belangrijk is als de weldaad van de ontspanning tussenin en op het einde. Met humor, speelsheid en toch ook wat discipline leren we yoga waar het voor bedoeld is: verbinding maken met jezelf, de ander en het hele universum.

Open Level – intensiteit: * * * (*) 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op dinsdagavond.

Ashtanga Yoga

Dit is een actieve en dynamische yogastijl. Elke beweging wordt gesynchroniseerd met je ademhaling.  Je bouwt spierkracht op, flexibiliteit en cardiovasculaire conditie. Kortom, ideaal op een vrijdagochtend!

Open Level – intensiteit: * * * * *

Deze les wordt gegeven door Elke en gaat door op vrijdagochtend.

Ayur Vinyasa Yoga

De titel geeft aan dat het om meer gaat dan een ‘klassieke’ yogales. We volgen hierbij de inbreng van Mukunda Stiles binnen de yogatherapie en gaan in een wekelijkse les ons verdiepen in zijn vinyasas of vloeiende yogabewegingen. Ayurveda vormt hierbij een belangrijke schakel omdat de vinyasas ervoor zorgen dat je meer balans brengt in je dosha (constitutie) en zo de levensenergie (prana) tot in onze diepste vezels wordt verspreid. Ook wordt er aandacht gegeven aan de ademhaling (pranayama) zodat we leren onze prana bij ons te houden zodat deze niet telkens wegstroomt.

Kortom, een les die diepgaand de combinatie van Yoga en Ayurveda maakt, de weg naar binnen én naar buiten.

Open Level – intensiteit: * * * 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op woensdagochtend.

Groepslessen voor kids & teens

Aerial Start Kids & Teens

Yoga voor kinderen biedt een prachtige kans om aandacht te schenken aan zichzelf. Door middel van speelse houdingen en ademhalingsoefeningen leren kinderen balans te vinden, rustig te worden en leren ze te focussen en te genieten van het moment. In een wereld vol drukte en afleidingen is dit een waardevolle vaardigheid. De aerial yogadoek wordt ingezet om het kind motorisch uit te dagen, te cocoonen en met veel plezier yoga te leren. In de les Aerial Start leer je de basishoudingen en bouw je rustig op. We raden aan eerst de les Aerial Start te volgen en indien gewenst (hoeft niet) dan door te schuiven naar de Aerial Flow. De Aerial Start creëert lichaamsbewustwording, laat je kracht opbouwen en de technieken onder de knie krijgen. De Aerial Start is er voor iedereen tussen 6 en 15 jaar. In samenspraak met de docent kan je doorschuiven naar de Aerial Flow. Leeftijd is dus van ondergeschikt belang. Neem je tijd om Aerial Yoga te leren kennen en het plezier ervan te ontdekken.

Open Level – Intensiteit: * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op woensdagnamiddag.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Aerial Flow Kids & Teens

Yoga voor kinderen biedt een prachtige kans om aandacht te schenken aan zichzelf. Door middel van speelse houdingen en ademhalingsoefeningen leren kinderen balans te vinden, rustig te worden en leren ze te focussen en te genieten van het moment. In een wereld vol drukte en afleidingen is dit een waardevolle vaardigheid. 

De aerial yogadoek wordt ingezet om het kind motorisch uit te dagen, te cocoonen en met veel plezier yoga te leren.

In de les Aerial Flow wordt opgebouwd naar een flow. Het tempo ligt hoger, de ene houding vloeit over in de andere… We raden aan eerst de les Aerial Start te volgen en indien gewenst dan door te schuiven naar de Aerial Flow. De Aerial Flow vraagt al wat kracht, uithouding en coördinatie en is daarom geschikter voor de grotere kinderen (van 9 tem 15 jaar).

Open Level – Intensiteit: * * * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op woensdagnamiddag.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Workshops najaar 2024

Drie voormiddagen jezelf onderdompelen in de magische wereld van je zwangerschap en de geboorte.

Geef geboorte vanuit verbinding met jezelf, je lichaam, je baby en je partner. Je doet dit niet alleen, je maakt kennis met vijf grote helpers, die steeds aanwezig zullen zijn. Maak ruimte voor jezelf en je baby door te bewegen, ademen,…

Voor diegene die het hele traject volgen is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een partnerles.

Samen met deze reeks kan je jou ook verder voorbereiden op de bevalling en het ouderschap met vroedvrouw Nathalie van Wijze Moer en met Carolien Coussens van Zuurstof voor ouders. Samen vormen wij het traject Gedragen ouderschap. Voor meer info kan u klikken op https://www.zonnehoed.be/activiteiten/de 

Open level 

Deze sessies worden gegeven door Anna. 

In deze reeks van 5 sessies gaan we samen verkennen wat burnout doet met je lichaam en geest. We gaan ook doorheen lichaamsgericht werken en ademhaling aan de slag met wat je nodig hebt. Nu en in de toekomst. En erkennen wat er is. We onderzoeken verschillende yoga-tools waaronder ademhalingsoefeningen, zachte yogabeweging, restorative yoga en meditatie. We zetten yoga als therapeutische tool in voor zowel lichaam als geest.

De sessies zijn in kleine groepjes van maximum 6 personen zodat er aandacht is voor een persoonlijke aanpak en eveneens een gevoel van veiligheid en geborgenheid gecreëerd kan worden.

Open level 

Deze sessies worden gegeven door Nele en gaan door op donderdagavond of vrijdagochtend. Klik op de link voor de exacte data. 

Een goede slaaphygiëne is belangrijk voor ons fysiek en mentaal welbevinden maar niet iedereen slaagt er in een goede nachtrust te ervaren. We gaan op onderzoek naar welke yogatechnieken helpen om beter te kunnen slapen. Ook gaan we verschillende leefstijltips en dagelijkse routines delen zodat je je slaap kan verbeteren. Uiteraard zal de kracht van Yoga Nidra niet ontbreken! We zetten yoga als therapeutische tool in voor zowel lichaam als geest.

De sessies zijn in kleine groepjes van maximum 5 personen zodat er aandacht is voor een persoonlijke aanpak en eveneens een gevoel van veiligheid en geborgenheid gecreëerd kan worden.

Open level 

Deze sessies worden gegeven door Nele en gaan door op donderdagavond of vrijdagochtend. Klik op de link voor de exacte data. 

We gaan op onderzoek naar wat paniekaanvallen nu juist zijn, waarom ze gebeuren en wat je er aan kan doen. We leren technieken om onmiddellijk toe te passen bij een aanval maar gaan ook een basis leggen voor lange termijn preventie.

We zetten yoga als therapeutische tool in voor zowel lichaam als geest.

De sessies zijn in kleine groepjes van maximum 6 personen zodat er aandacht is voor een persoonlijke aanpak en eveneens een gevoel van veiligheid en geborgenheid gecreëerd kan worden.

Open level 

Deze sessies worden gegeven door Nele en gaan door op donderdagavond of vrijdagochtend. Klik op de link voor de exacte data. 

Ouder-Kind Yoga (3e kleuter tem 2e leerjaar)

In deze les gaan we genieten van yoga samen met je (klein)kind. We gaan ‘gewone’ yoga, ademhaling en aerial yoga (yoga in hangmatten) oefenen samen.

Kom genieten van deze heerlijke kwali’tijd’ met je (klein)kind!

Open Level – Intensiteit: * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op zondagochtend. Klik op de link voor de exacte data.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!

Ouder-Kind Yoga (3e leerjaar tem 2e middelbaar)

In deze les gaan we genieten van yoga samen met je (klein)kind. We gaan ‘gewone’ yoga, ademhaling en aerial yoga (yoga in hangmatten) oefenen samen.

Kom genieten van deze heerlijke kwali’tijd’ met je (klein)kind!

Open Level – Intensiteit: * * *

Deze les wordt gegeven door Kathleen en gaat door op zondagochtend. Klik op de link voor de exacte data.

Belangrijke informatie over AERIAL YOGA! Doe geen aerial wanneer je zwanger, glaucoom of een recente operatie hebt ondergaan, een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt, vertigo, carpal tunnel syndroom, recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad en wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt. Draag een t-shirt met mouwen (zodat de oksels bedekt zijn ifv hygiëne) en geen juwelen of kettingen. Scherpe voorwerpen maken de doeken kapot!