Yoga Soul – Healing Yoga with Nele

Wil je graag aan de slag met yoga?

Dit kan op verschillende manieren in de Nesterij:

Je kan laagdrempelig groepslessen yoga volgen. Verschillende docenten brengen je in beweging op een veilige manier met oog voor je klachten en aandacht voor je noden. Maar in een groepsles werk je niet gericht op jouw noden. Waardoor je soms net het gevoel kan hebben dat je juist geen deugd zou hebben van yoga omdat de les misschien te intens was of niet de juiste type oefeningen werden gedaan. Dat kan. Net zoals wij allemaal uniek zijn, zijn dus niet alle ‘standaardlessen’ voor iedereen op dat moment het juiste. Naarmate je jezelf beter leert kennen kan je hier binnen de setting van een groepsles wel beter op inspelen. Dat is iets wat groeit.

Groepslessen kunnen dus niet altijd het juiste zijn op dat moment. Daarom is individuele begeleiding zinvol.

Persoonlijke begeleiding is op maat van jou. Dat betekent dat er procesmatig gewerkt wordt. Het is het proces van beweging, bewustwording en zelfontwikkeling dat ruimte krijgt (body-mind awareness). Alles wat daaruit voortvloeit is bonus en overstijgt op die manier het doel op zich. Deze individuele begeleiding noemen we yogatherapie.

We gaan aan de slag met het BPSS-model (bio-psycho-sociaal & spiritueel) waardoor we holistisch werken, we brengen de mentale, fysieke en emotionele klachten in beeld en bekijken het volledige plaatje. In deze therapeutische benadering worden yoga en ayurveda ingezet om de body-mind verbinding te versterken. Er is ruimte om de oorzaak van de klacht te ontrafelen en er worden handvaten en oefeningen aangereikt om je gezondheid te verbeteren. Op die manier kunnen klachten verminderen, stabiliseren of leer je omgaan met de uitdagingen die de klachten teweeg brengen. Het is een ideale aanvulling op bestaande behandelingen.

Tot slot zijn er specifieke yogaworkshops die inzoomen op verschillende aspecten. Zo kan je je verdiepen in bepaalde type yogahoudingen, de leefregels binnen yoga, de verschillende lagen ontdekken waaruit we bestaan of gerichte sessies volgen bij burn-out of paniekaanvallen. Neem een kijkje op ons rooster in Eversports. De specifieke workshops gaan meestal door op vrijdagvoormiddag.

Persoonlijke begeleiding

In een therapeutische setting brengen we je dichter bij jezelf, geven ruimte aan wat er is en creëren rust.

Zo help ik je graag omgaan met stress, angst, lichamelijke klachten en vermoeidheid.

Losse sessie of Yoga Soul Traject

Het is niet gemakkelijk in onze superdrukke en snelle maatschappij om rustpunten te creëren. Maar helen en groeien vraagt nu eenmaal tijd en focus. 

Daarom bieden we je de mogelijkheid zelf je afspraak te maken wanneer je dringend nood hebt aan zo’n rustpunt met yoga. Zo word je meteen geholpen en hervind je je balans.

Daarnaast bieden we je ook graag een traject aan: Yoga Soul Traject.  Daarin is er een opbouw waardoor je je klachten op een diepere laag kan aanpakken.  Zo’n traject bestaat uit 5 opeenvolgende sessies van telkens 1u15.

We maken ruimte om te helen en te groeien. We gaan yogabewegingen, ademhalingstechnieken en geleide meditaties inzetten om vanuit de ontstane lichamelijke klachten spanningen los te laten. We creëren een veilige omgeving zodat je je ook in je lichaam veilig voelt. Zo leer je je lichaam terug voelen en maak je plaats voor herstel. 

We werken met heel wat materialen, denk aan blokjes, bolsters, riempjes, aerial doeken, dekentjes en oogkussentjes… we gebruiken wat jou aanspreekt en zetten het in om  je balans terug te vinden en de rust terug te laten keren.

Praktisch

Je kan online een afspraak maken voor persoonlijke begeleiding.

Tot 24u voor de afspraak kan je kosteloos de afspraak zelf annuleren. Nadien wordt de helft in mindering gebracht bij het annuleren van je afspraak. Contacteer ons via nele@denesterij.be

Een traject vindt steeds in de studio plaats, maar kan ook online. Of misschien wel hybride? We luisteren graag naar wat voor jou werkt.

Draag comfortabele kledij waarin je gemakkelijk kan bewegen. 

In Eversports (onze boekingsmodule) vind je de exacte afspraakmogelijkheden terug. Klik door via de knop ‘boek je persoonlijke sessie’. 

Vind je geen geschikt moment om te boeken? Neem dan contact met ons op en we bekijken of we je sneller of op een ander moment verder kunnen helpen.

Kostprijs

Je hebt interesse in yogatherapie maar weet niet welke prijs hiervoor te verwachten? Geen nood, stuur gerust een mailtje met jouw vraag en we helpen je zo snel mogelijk verder. 

We willen graag voor iedereen betaalbaar zijn, aarzel niet contact op te nemen met ons hierover. We geven je graag mee dat onze standaardprijs voor een losse sessie (1u) 70 euro bedraagt.

We bieden de mogelijkheid ter plaatse te betalen of vooraf zodat je (zoals bij een groepsles) gewoon kan langskomen en genieten van jouw persoonlijke sessie.

Yogatherapeut (i.o) I Masseuse

Nele Temmerman

nele@denesterij.be
0495 42 60 88