Aerial Yoga

Wil je graag Aerial Yoga volgen? Lees zeker even dit:

 • Draag bij voorkeur een legging omdat het schuren tegen het doek soms gevoelig kan zijn. Heb je er geen last van, dan kan je gerust een korte short aandoen. Een losse broek is niet zo handig bij Aerial Yoga.
 • Draag een t-shirt met korte of lange mouwtjes zodat de oksel bedekt is – dit omwille van hygiënische redenen.
 • Zorg dat je geen volle maaltijd eet net voor de les. Idealiter heb je 1,5u voor de les je maaltijd genuttigd. Op een lege maag kan Aerial Yoga ook lastig zijn als je gevoelig bent voor misselijkheid.
 • Juwelen zoals oorbellen, ringen, armbanden en kettingkjes laat je best thuis. Deze kunnen de doeken beschadigen wat tot scheurtjes kan leiden. Ook uurwerken laat je beter uit.
 • Kom wat vroeger voor deze lessen zodat je tijd hebt om zelf je doek op te hangen. We vinden het belangrijk dat je zelf leert om veilig je doek op- en af te halen. Om ten volle van het lesuur te genieten is het daarom belangrijk op tijd – en zelfs wat te vroeg – te zijn.
 • Geef zeker vooraf mee aan de docent welke klachten aanwezig zijn. Aerial Yoga is niet voor iedereen ideaal. 

Wanneer mag je GEEN Aerial Yoga volgen?

Doe geen aerial wanneer je:

 • zwanger bent
 • glaucoom hebt
 • een recente operatie hebt ondergaan
 • een zeer hoge of zeer lage bloeddruk hebt
 • vertigo hebt
 • carpal tunnel syndroom hebt
 • recent een beroerte of hartinfarct hebt gehad
 • wanneer je in de laatste 4u botox hebt gebruikt

We hebben verschillende types Aerial Yoga:

Aerial Yoga

De yogadoek is je beste maatje in deze les. Het doek ondersteunt je in de verschillende yogahoudingen. De voordelen van omkeringen (zoals hoofdstand) die je anders niet kan doen, gaan we hier optimaal ervaren, en tegelijk bouw je kracht op in armen, buik en benen. We wisselen dus inspanning af met ontspanning. A perfect match!

Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen kan meedoen.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond.

Deze les wordt gegeven door Nele Temmerman (NT)

De les gaat door op maandagavond.

Deze les is een actieve les.

Active Aerial

In deze les gaan we actief aan de slag! Onze armspieren worden getraind, alsook onze been- en buikspieren. In die zin klinkt het als een work-out maar door de dansante en speelse elementen hebben we – naast het zweten – gewoon ook heel veel fun! Alle houdingen komen voort uit de yogatechnieken gecombineerd met dansen in het doek.

Je hoeft geen ervaring te hebben, iedereen kan meedoen. 

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op vrijdag vroeg in de avond. Ideaal om de werkweek van je af te schudden en het weekend met plezier in te gaan.

Deze les wordt gegeven door Nele Temmerman (NT)

De les gaat door op vrijdag vroeg op de avond.

Deze les is een actieve les.

Relax & Recharge Aerial (+ Yoga Nidra)

In deze les hangt de yogadoek laag bij de grond. Doordat het doek laag hangt gaan we niet ondersteboven hangen maar vooral yin en restorative houdingen opzoeken. Het doek draagt je bijna letterlijk doorheen de zachte houdingen. En net zoals bij de Relax & Renew en de Yin Yoga gaan we het bindweefsel oprekken en tijd geven om te herstellen. Fascia, of bindweefsel, kan je zien als beweegbare lijm die de lagen en structuren van het lichaam met elkaar verbinden. Fascia speelt een rol bij rug- en nekklachten, spier- en gewrichtspijnen, verklevingen, vage pijnen, stressproblemen, sportblessures en sport-gerelateerde bewegingsproblemen. 

De les eindigen we met een Yoga Nidra om nog meer ruimte te geven aan het herstelproces van lichaam en geest.

Deze les wordt gegeven door Nele en gaat door op maandagavond.

Deze les wordt gegeven door Nele Temmerman (NT)

De les gaat door op maandagavond.

Deze les is een herstellende les.