Van kinderwens tot gedragen ouderschap

Een zwangerschap is een prachtige maar tegelijk turbulente tijd. Nieuw leven in je buik, je prioriteiten die veranderen, je lichaam die heel duidelijk aangeeft wat wel en niet kan… Om deze periode op een positieve en gezonde manier te beleven bieden we een totaalbegeleiding aan binnen de Nesterij. 

Je kan ervoor kiezen om enkel een yoga lessenreeks te volgen, of tussendoor eens een massage… of voel je de nood aan een luisterend oor en een persoonlijkere aanpak? Dan is de zwangerschapsbegeleiding iets voor jou. 

Zwangerschapsyoga

Vanuit een cirkel delen we onze ervaringen, we inspireren en laten ons geïnspireerd worden. Er is geen leraar en leerling, we zijn allemaal gelijk. We creëren een verbonden veld van positieve sfeer, waar alles en iedereen welkom is.

Door verschillende houdingen, leer je je baby ruimte te geven, zodat hij of zij een ideale positie kan innemen, je houdt je lichaam soepel en tegelijk krachtig, je leert dieper te ontspannen. Daarnaast leer je ademhalingstechnieken om tijdens verschillende momenten zinvol in te kunnen zetten. Ademen in je midden, om energie te bundelen. Ademen naar vertrouwen in jezelf en je baby, ademhaling die je helpt los te laten en te ontspannen. Technieken die je bij kunnen staan, wanneer het wat moeilijker wordt en waar je intensiteit leert omzetten in kracht. We maken ons houdingen eigen, om onze bevalling in eigen handen te nemen, om vanuit vrouwelijke kracht, geboorte te geven. Je krijgt handvaten om te vertrouwen in je creatieve kracht, die in elk van ons leeft.

Natuurlijk mag de partner niet ontbreken in ons verhaal, één les kan de partner meekomen en kan hij/zij ontdekken, voelen en ervaren dat hij/ zij er echt toe doet. Samen zwanger, samen bevallen. Bevallen doe je nooit alleen, er zijn altijd helpers, we maken kennis met deze helpers die altijd aanwezig zijn: ademhaling, zwaartekracht, beweging, partner, klank en beeld.

Door te vertragen en stil te staan kan je naar je lichaam luisteren: kwaaltjes zijn signalen, het lichaam wil je iets vertellen. Je hoeft in de lessen niks te onthouden, we oefenen ons lichaam, zodat ons lichaam, op het moment van de bevalling, precies zal weten wat het moet doen.

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga die ontwikkeld is en volledig is afgestemd op het zwangere lichaam. Het ondersteunt het zwangere lichaam en zo ook een natuurlijke bevalling. Er is tijdens de les steeds ruimte voor vragen. De lessen bevatten een goeie informatieve voorbereiding op de zwangerschap, bevalling en daarna. Wat kan je verwachten, welk keuzes kan je maken, het eventueel opstellen van een geboorteplan, …

Anna streeft naar persoonlijke begeleiding doorheen de lessen, elk zwanger lichaam is uniek en heeft specifieke noden. Je ondergaat een ware metamorfose, die een zachte, liefdevolle begeleiding verlangt.

We starten elke les met een meditatie en gaan dan over naar verschillende yogahoudingen. Verschillende ademhalingstechnieken komen aan bod. Er is voldoende herhaling zodat iedereen vlot kan volgen en er dus geen voorkennis vereist is. De lessen bouwen op, steeds met een thema die wordt uitgediept. Je kan instappen tot les 4, daarna niet meer. Thema’s: ademhaling, centeren, zwaartekracht, water en beweging, kracht van beeld en klank, weeën, baren, partner, ontvangst van de baby.

Volg yoga tijdens je zwangerschap zodat je je lichaam de nodige rust geeft maar ook stilletjes voorbereidt op de aankomende bevalling.

Zwangerschapsmassage

Gezwollen voeten, last van harde buiken, vermoeidheid, honger,… al de kwaaltjes die mogelijks tijdens de zwangerschap kunnen voorkomen. Yoga is een prachtige tool om met deze kwalen om te leren gaan, en massage sluit daar perfect op aan. Een zachte lymfedrainage kan zoveel betekenen tijdens een warme zomer. Of het wegmasseren van spieren die al even onder druk staan omwille van de groei van je buik,… 

Jahna neemt je graag mee in de mooie massagewereld waar er maar één constante is: ontspanning. Met een gelukzalige glimlach kan je je dag terug verder zetten, wat wil je nog meer?

Gedragen ouderschap

Twee onderwerpen die beginnen eenmaal je kleine ukje er is: ‘verbinden met je baby’ en ‘afgestemd ouderschap’.  In de ecologische geboorte- en gezinswinkel ‘Zonnehoed’ kan je terecht voor infosessies rond gedragen ouderschap.

Pre- & postnatale begeleiding

Jahna begeleidt je graag van kinderwens tot na de kraamtijd. Deze tijd kan overweldigend zijn voor de mama in spé, een goede begeleiding kan wonderen doen. 

Aarzel niet meer informatie te vragen op onderstaande link.

Zwangerschapsyoga

Docent zwangerschapsyoga

Massage

Jahna De Geeter

jahna@denesterij.be
0490 22 59 92