Individuele begeleiding

Wat als je graag de ontspanning wil ervaren van yoga maar niet meteen in een (beginners)groep wilt instappen? Wat als je door je huisarts, kinesist of psycholoog aangemoedigd wordt om yoga te gaan doen? Of wat als een goede vriend of vriendin je motiveert om ook eens een yogales te gaan volgen?

Wat als je niet goed weet waar te beginnen?

Instappen in een (beginners) groepsles is een mogelijkheid. Maar wat als je zelf beperkingen ervaart en daar niet mee geconfronteerd wilt worden in de groep? En wat als je wel start in een groepsles en je nadien merkt dat je je eigenlijk niet beter voelt? En wel het tegendeel, sommige houdingen zijn voor de ene een heerlijkheid en voor de anderen een hel. Of wat als je misschien wel vragen hebt die je niet kan stellen in de groepsles?

Nele is een creatief agogisch coach die graag met je op weg gaat naar een beter welzijn. Ze is ook yogatherapeut-in-opleiding.  Als therapeut zal ze je nog geen begeleiding geven maar zal ze je wel steeds kunnen doorverwijzen naar andere zorgverleners. 

Wat is dan het verschil? Dat is lastig uit te leggen, zeker als je weet dan Nele net beide wil combineren om niet alles steeds in hokjes te moeten plaatsen…

Kort gezegd ga je als coach samen op weg naar een andere, betere situatie. Je ervaart persoonlijke groei. Yoga is de tool om je in beweging te brengen, maar ook dans, muziek, taal en beeld creëren mogelijkheden om helderheid te krijgen en nieuwe stappen te zetten.

Binnen yogatherapie gaat ze ondersteuning bieden bij fysieke en mentale gezondheidsklachten.  Ze gaat dus samen op weg met jou en jouw klachten en geeft ruimte aan jou om met de situatie te leren omgaan, steeds inachtnemend wat er reeds vooraf ging in jouw leven. Ze gaat dus organisch werken, je laten omringen met het medische en therapeutische aspect van wat er zich afspeelt in jouw leven.

Het is een dunne lijn, zeker omdat je zowel als coach en als therapeut aan de slag gaat met de mens voor je. Daar draait het om. Het is vooral belangrijk de nodige kennis te hebben. Als therapeut heb je kennis van de fysieke en mentale klachten die in de medische wetenschap bestaan. Soul meet science dus…

Zowel coaching als therapie kunnen net die individuele aandacht aanreiken zodat je tot een dieper persoonlijk yogamoment kan komen.

Voordelen van persoonlijke begeleiding:

  • een betere ademhaling en meer longcapaciteit
  • meer kracht en flexibiliteit
  • een sterker zenuwstelsel
  • betere weerbaarheid en meer veerkracht in en na stressvolle situaties
  • een rustigere geest en het meer aanwezig zijn in het hier en nu

Omdat ze volledig op maat werkt gaat ze individueel aan de slag met jou. Soms kan het zijn dat er heel kleine groepjes ontstaan rond dezelfde klachten. 

Als je binnenkomt gaan we afstemmen hoe je je voelt, wat je nodig hebt en waar je aan wil werken. 

We gebruiken verschillende yoga tools om de sessie vorm te geven waaronder ademhalingsoefeningen, stretchoefeningen, meditatietechnieken, kracht opbouwen, oefeningen voor betere mobiliteit, bewustzijn van gezonde voeding, aandacht voor zelfzorg & leefstijl-routines, ontspanningsoefeningen, zelfreflectie,…

We gaan samen op zoek naar het herstellen van de balans in je leven, geen quick-fix voor een ‘probleem’. Nele’s expertise binnen yoga wordt hiervoor ingezet.

Stress speelt in 99% van de klachten een grote rol. Daardoor raakt je zenuwstelsel overactief en geraak je uit balans. Door terug te gaan naar de basis en juist te leren ademen, diep te ontspannen en zachte stretches komt je lichaam terug in balans. Dit heeft een impact op alle lagen van je ‘zijn’ – je lichaam, je gedachten, je emoties en je energieniveau.

En weet je wat het mooie aan yogabegeleiding is? Je doet het uiteindelijk allemaal zelf. Je ervaart het, je experimenteert met wat goed voor je voelt, leert jezelf kennen en hoe je de nieuwe elementen kan verankeren. Want de wijsheid zit al in je, diep vanbinnen. Maar soms is het niet gemakkelijk om deze wijsheid te ontdekken doorheen de sluier van spanning, pijn en onrust. Yoga neemt je mee op weg. Terug naar jouw basis, terug naar jouw kern.

Je merkt dat een intake een heel belangrijke rol speelt en dat zal Nele in staat stellen om uit te maken of er begeleiding van haar uit mogelijk is of dat ze je kan door verwijzen. Iedereen heeft het recht om geholpen te worden, op welke manier ook.

We ontvangen je dan ook met open armen om aan de hand van een verkennend gesprek na te gaan wat we voor jou kunnen betekenen.

Persoonlijke begeleiding is voor iedereen, ongeacht de fysieke, mentale, emotionele of financiële hindernis die je ervaart. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen bekijken hoe we jou van dienst kunnen zijn.

Stuur een mailtje naar nele@denesterij.be of geef een seintje op het nummer 0495/42.60.88 en dan maak ik graag tijd voor je.