Marie-Pierre

Marie-Pierre is mama van 2 boeiende adolescenten. Ze noemt zichzelf een ‘lifedancer’, in de breedste betekenis van het woord.

Ze is geboeid door de krachten van de natuur en het natuurlijk leven die daar uit vloeit. Ze laat er zich door inspireren en geeft dit graag met enthousiasme door.

Ondanks de uitdagingen waar ze door moe(s)t, heeft ze een grote levenslust.

Ze houdt van muziek & dansen, gezond & lekker eten, is een bezige bij, is creatief, doet steeds meer aan zelfzorg, leest en schrijft graag en heeft een groot respect voor mens, dier en natuur.

In het dagelijks leven werkt ze ook deeltijds als leerlingbegeleider en leerkracht in een secundaire school. Dit doet ze vol overgave, ondanks de heuse uitdagingen die zich op dit moment aandienen.

 

Ze is ervan overtuigd dat luisteren naar je hart altijd klopt. Hartresonantie oftewel de hartfrequentie is een krachtig ‘wapen’ tegen alles.  Ze gelooft ook sterk in de kracht van een groep. Ze is ook niet verlegen om af en toe eens goed zot te doen. Een mens amuseert zich te weinig, these days, en het is ook het ultieme wapen tegen verzuring!

 

Ze volgde talrijke opleidingen maar is van mening dat éénieder eigenlijk diep van binnen een schat aan intuïtieve en universele informatie bezit, meer nog, een innerlijk kompas bezit en dat het een kwestie is van deze terug te vinden, te Her-inneren als het ware en opnieuw leven in te blazen in de dagdagelijkse realiteit.

 

Marie biedt in eerste instantie een luisterend oor aan, of dit nu in groep of individueel is. Ze helpt en coacht je ook graag doorheen het proces van ‘Ont-waken’, oftewel terugkeren naar je authentieke zelf. Zelf heeft ze ervaring met dat proces en weet dat dit ook vaak gepaard gaat met verdrongen pijn, verdriet en/of angst. Deze ondersteuning biedt ze vooral door zeer goed te luisteren en rekening te houden met de mogelijkheden die er zich op dat moment aandienen. Ze tracht de juiste vragen te stellen en af en toe durft ze een leerrijke spiegel voortonen en ook dat is deel van het proces. Ze helpt je met de tools die ze zelf aangereikt kreeg door haar spirituele leraars of soms zelf gewoon (onder)vond. Doorheen dat proces laat ze graag de touwtjes in jouw eigen handen. Uiteindelijk ben jij de dirigent van je leven en je gedragen voelen is al een genezing op zich.

Marie volgt momenteel nog een opleiding tot Yogi leraar. Ze zit in haar derde jaar, nog twee te gaan. Dit deed ze in eerste instantie om op een degelijke manier zich in deze kennis en wijsheid te kunnen verdiepen, dit dan ook zelf te ervaren om dan ook verder te kunnen doorgeven. Levenslessen dienen zich ondertussen verder aan en geven haar de mogelijkheid om aan de hand van onder meer deze wijsheid, verder een brede kijk te ontwikkelen om op de uitdagingen van haar leefwereld en de wereld evenwichtig te reageren. Marie volgt ook graag opleidingen om haar grote honger naar wijze ‘oude’ kennis te stillen, letterlijk en figuurlijk….

Uiteindelijk begint alles met op tijd en stond, stil te ‘vallen’. Om nadien terug in een positieve beweging te komen. Lichaamsbeweging is daar ook een belangrijke schakel in.

Waarin vond ze zoal haar inspiratie?

Voedings-en gezondheidsconsulente- Europese academie, Gent

Mindfulness- basis- Artevelde Hogeschool, Gent

Stressmanagement en burn-out preventie- Levenschool, Melle

Holistische life-coach (1 jaar basis)- Avalonhoeve

Bachelor Gezinswetenschappen- HIG, Schaarbeek

Lerarenopleiding- Kisp, Gent

Yoga-leraar- Patanjala yoga- Bellem

Als professionele ondersteuner (het vroegere GON-begeleider) in het onderwijs door middel van kinderen en jongvolwassenen te coachen met kenmerken van ADHD, ADD, DCD, HSP, ASS en emotionele uitdagingen.

 

Wat deelt ze graag met jullie?

Coaching – door vooral goed te luisteren en gerichte vragen te stellen

  • d.h.v luisteren, mediteren, intuïtieve yoga, intuïtie-ontwikkeling, authentieke zelf her-inneren, balans terugvinden, empoweren, krachtontwikkeling en veerkracht bij angst, zelfzorg, autonomie opbouwen, talenten (hh)erkennen en ontplooien, …
  • Oude patronen herkennen en doorbreken die niet meer dienen, negatieve overtuigingen en verdediginsmechanismen bij jezelf helpen ontcijferen …

 

Lesgeven in

  • Meditatie, ademhaling en relaxatie, quantumhealing, yoga
  • Gezonde, duurzame en evenwichtige voeding volgens de principes van natuurvoeding, zuur-base evenwicht, yin en yang. Vegetarisch en plantaardig eetpatroon (ook een milde overgang van alleseter naar vegetariër en veganist), bepaalde eetstoornissen.

 

Ondersteuning/coaching

 

  • Voor ouders en volgens de opvoedingsprincipes van de Nieuwe autoriteit (Haim Omer), geweldloze communicatie en verbindende communicatie.

 

  • Kinderen en jongeren die het moeilijk hebben om op deze planeet te ‘aarden’. Maar evenzeer andere uitdagingen waarmee ze te kampen krijgen. Dit kan ook in groep, door bijv. luister/krachtcirkels

 

  • Begeleiding in gezonde voeding en/of overschakeling naar een vegetarisch of plantaardig voedingspatroon

 

  • Begeleiden van bepaalde uitdagende persoonlijkheidskenmerken zoals: HSP (hoog sensitieve personen), personen met ADHD en ASS (autismespectrum)

 

  • Cirkels in groep met welbepaalde thema’s

 

 

Maar bovenal is Marie een luisterend oor.

‘Al het mooie is er al, het is een kwestie van het te zien en toe te laten’