Open Dag

Herbeleef onze Open Dag

Voormiddag 

Namiddag

Avond

Shout it out!

Op ZATERDAG 10 JUNI is het zover: onze eerste editie van de Open Dag in de Nesterij is een feit!

Bedoeling is dat we iedereen laten proeven van verschillende lessen, workshops, lezingen,…

Wat doet de Nesterij zoal? Wat bieden we aan? Wie zijn de gezichten van de Nesterij? Welke lessen worden er zoal gegeven? 

De Open Dag is volledig gratis zodat je vanalles kan uitproberen, kan rondlopen in de tuin, eens in een aerial doek kan hangen,… noem maar op!

We vragen om vooraf in te schrijven zodat we alles voldoende kunnen voorbereiden. Dat betekent niet dat je niet kan langskomen als je niet ingeschreven bent. Dat mag uiteraard, blijf nieuwsgierig en kom zeker eens langs! Is er nog een plaatsje vrij? Dan mag je gerust meedoen!

Inschrijven kan tot en met woensdag 7 juni, da’s tot 2 dagen voor de Open Dag. Je kan dit via de Eversports App, de website ‘boek je les’ of via Whatsapp 0495 42 60 88 met vermelding van je naam + les/workshop.

En er is meer!

Het uurrooster vanaf september zal beschikbaar zijn om al eens te zien welke lessen er in het komende schooljaar ’23 – ’24 zullen georganiseerd worden. 

Ook zal je al een voorsmaakje krijgen van onze kleine shop, zijn er gezonde drankjes, kleine snacks en veel gezelligheid aanwezig en kan je aan alle gezichten van het team vragen stellen, veel vragen 😉

Onze plekjes

We creëerden drie plekjes waar we samen kunnen komen: de Studio, den Atelier en de Tuin.

Studio

In deze grote ruimte vinden alle bewegingslessen en -workshops plaats. 

Atelier

Een multifunctionele ruimte waar er creatief aan de slag gegaan wordt: therapie & coaching, herboristerie en zelfs een kleine shop kan je in den Atelier terugvinden!

Tuin

Deze buitenplek bevindt zich achteraan de tuin op een zonnige plek. De Zeskant dient om aerials aan te hangen, maar er kan ook ‘gewone’ yoga beoefend worden, workshops gegeven worden of gewoon gezellig rond het vuur samen gezeten worden…

Rooster Open Dag

9.00 – 9.45 

Family Aerial Yoga

Studio – Nele

Kom samen met je (klein)kind aerial yoga ontdekken. Aerial Yoga is een yogavorm waarbij het doek gebruikt wordt om in te hangen, helemaal ondersteboven, om te zwieren en te draaien… kortom met een vleugje plezier en heel veel zachtheid gaan we op ontdekking wat ons lichaam allemaal kan. En dit niet alleen, maar samen met je (klein)kind! Ideaal voor kinderen van de lagere school.

Wanneer je inschrijft is dit meteen voor jou en je (klein)kind. Je hoeft dus geen twee plekjes te reserveren.

10.00 – 11.00

Yin & Hatha Flow

Studio – Julie

Wanneer je de basishoudingen van Hatha Yoga combineert met heerlijke Yin Yoga dan krijg je deze zalige flow met Julie.

Geniet van deze verkorte versie van de les van Julie.

10.30 – 11.00

Leven volgens de seizoenen

Atelier – Stefanie

Stefanie geeft je een introductie rond leven volgens de seizoenen.

10.30 – 11.00

Kinder Aerial Yoga

Tuin – Nele

Aerial Yoga is een yogavorm waarbij het doek gebruikt wordt om in te hangen, helemaal ondersteboven, om te zwieren en te draaien… kortom met een vleugje plezier, kracht en heel veel zachtheid gaan we op ontdekking wat ons lichaam allemaal kan.

Deze activiteit gaat door in de tuin bij mooi weer. Indien het weer het niet toelaat wordt deze activiteit geannuleerd.

11.30 – 12.15

Emotioneel Lichaamswerk

Studio – Sarah

Wil je graag weten wat Emotioneel Lichaamswerk inhoudt? Kom dan zeker eens meedoen met Sarah.

Het is een lichaams- en ervaringsgerichte methode die het lichaam als uitgangspunt neemt om je in je emotionele, fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling te ondersteunen en/of om een dieperliggende problematiek te helpen verwerken.

11.30 – 12.15

Intro natuurlijke dagcrème (beginner)

Atelier – Angélique

Angélique laat je kennismaken met een eigengemaakte dagcrème en hoe je zelf aan de slag kan gaan in onze toekomstige workshops.

11.30 – 12.15

Aerial Flow

Tuin – Nele

Aerial Yoga is een yogavorm waarbij het doek gebruikt wordt om in te hangen, helemaal ondersteboven, om te zwieren en te draaien… In Aerial Flow gaan we bijna dansend om met de yogadoek. Met krachtopbouw, veel humor en toch ook een beetje zachtheid gaan we op ontdekking wat ons lichaam allemaal kan.

Deze activiteit gaat door in de tuin bij mooi weer. Indien het weer het niet toelaat wordt deze activiteit geannuleerd.

14.00 – 14.30

Relax & Renew

Studio – Nele

Wat dacht je van heerlijke ontspannen houdingen die je zowel fysiek als mentaal én emotioneel doen relaxen? In deze teaser gaan we enkele houdingen opzoeken die we thuis ook kunnen doen!

Ideaal voor mensen in burn-out, depressie, fybromyalgie, surmenage, cvs, herstel na ziekte,…

14.00 – 14.30

Het verhaal van de tuin

Atelier/Tuin – Karel

Onze tuin staat ten dienst van yoga & onze natuurlijke leefstijl. Het vergroot onze yogabeleving, zorgt voor rustpunten in ons leven en geeft ons groenten, eitjes en heel veel kruiden. Karel neemt je mee de tuin en vertelt je het verhaal van deze mooie, jonge tuin.

15.00 – 15.30

Aerial Yoga

Studio – Nele

Aerial Yoga is een yogavorm waarbij het doek gebruikt wordt om in te hangen, helemaal ondersteboven, om te zwieren en te draaien… kortom met een vleugje plezier, kracht en heel veel zachtheid gaan we op ontdekking wat ons lichaam allemaal kan.

15.00 – 15.30

Sessie Creatieve Therapie

Atelier – Valérie

Valérie gaat samen met jou onderweg in deze korte sessie rond omgaan met hartzeer. Ontdek de waarde van creatieve therapie.

15.45 – 16.15

Relax & Recharge Aerial

Studio – Nele

Yin Yoga en Restorative Yoga in een yogadoek… klinkt heerlijk, niet? Kom je helemaal opladen in deze yogales waarbij het doek laag bij de grond hangt en ons de nodige steun geeft om in ontspanning te komen.

15.45 – 16.15

Tasting Kruideninfusies

Atelier – Karel

Kom samen met Karel ontdekken welke kruideninfusies dagelijks gebruikt kunnen worden. Hij neemt je mee op sleeptouw in de wondere wereld van de medicinale werking van kruiden.

16.30 – 17.00

Hatha Yoga

Studio – Emma

Deze yogavorm is de meest gekende van waaruit allerlei varianten zijn gegroeid. Emma neemt je mee in deze les met aandacht voor de balans tussen inspanning en ontspanning.

16.30 – 17.00

Intro Trauma Therapie

Atelier – Valérie

In het najaar wordt er een workshopreeks rond traumaverwerking georganiseerd. Valérie geeft een introductie zodat je een idee krijgt waarvoor traumaverwerking helend kan zijn.

17.15 – 18.00

Relaxatie

Studio – Stijn

Kom genieten van een heerlijke relaxatie les met Stijn. Sit back, relax & enjoy!

17.15 – 18.00

Eat, Sleep & Daily Routine

Tuin – Nele/Karel

Een eerste stap richting een positieve gezondheid is een goede, stabiele basis creëren. Dit doen we aan de hand van wat we eten, met aandacht voor onze slaap en van het hebben van een goede dagelijkse routine. In deze korte introductie willen we jou laten ontdekken wat kleine stapjes in het dagelijkse leven kunnen betekenen.

Deze activiteit gaat door in de tuin bij mooi weer. Indien het weer het niet toelaat gaat ze door in de Atelier.

19.00 – 20.00

Helende Yoga & Dans

Studio – Lut

Lut neemt je mee in de wereld van yoga en dans, daar waar ritmes en authentic movement aangevuld worden met meditatieve elementen en yogahoudingen. Er is maar één manier om te begrijpen wat we bedoelen: kom het ontdekken in deze proefles!

21.30 – 22.00

Vuurmeditatie & Kampvuur

Tuin – Nele

We sluiten de Open Dag af met een vuurmeditatie aan het kampvuur. Iedereen is welkom om even een moment van verbinding te creëren en samen te zijn.

Deze activiteit gaat door in de tuin bij mooi weer. Indien het weer het niet toelaat gaan we een afsluitende meditatie laten doorgaan in de Studio.

Onze flyer

Tot dan!