Qigong

Qigong betekent “ De kunst om je eigen levenskracht te voeden”. Het is datgene wat door alles stroomt. Qigong versterkt de energie en de natuurlijke flow doorheen het lichaam via ons meridiaansysteem. 

We roteren, stretchen en buigen ons lichaam op een trage manier. We kunnen de stress en de gejaagdheid van het Westers leven zo in betere banen leiden.

Deze lessen worden gegeven door Caroline en gaan door op maandagochtend.

Qigong betekent “ De kunst om je eigen levenskracht te voeden”. Het is datgene wat door alles stroomt. Daoyin is de oude benaming door het met de geest leiden van energie via lichaamsbewegingen.Het doel is evenwicht te scheppen tussen lichaam en geest. Dit leidt tot harmonische gezondheid.

Qigong versterkt de energie en de natuurlijke flow doorheen het lichaam via ons meridiaansysteem. Dit systeem is een netwerk van energie. Eenheid tussen lichaam en geest staan centraal. Er is een directe relatie tussen de meridianen en de goede werking van de organen.

Wij roteren, stretchen en buigen ons lichaam op een trage manier. Botten, spieren en gewrichten worden terug soepel en krachtig. Ontspanning en spanning wisselen elkaar af. Via een rustige bewuste ademhaling worden oude gedachten gebannen en nieuwe ideeën worden ingeademd. Dit resulteert in gracieuze bewegingen die een gezond, vitaal en lang leven beogen.

Wij kunnen de stress en de gejaagdheid van het Westers leven in beter banen leiden.

Qigong is toegankelijk voor alle leeftijden, man en vrouw, wegens zijn eenvoud en elegantie. 

De les wordt gegeven door Caroline Boehme (CB)

De les gaat door op maandagvoormiddag.

Deze les is een actieve les.