Scholen

Meer dan ooit merken we dat kinderen angstiger en onzekerder zijn en heel veel stress ervaren. Onze drukke maatschappij legt ook heel veel druk op onze kinderen, net zoals we dat als volwassenen ervaren.

Om kinderen weerbaarder te maken, zeg maar hun ‘lichaam-geest-ziel’ verbinding in balans te houden (want kinderen hebben dat van nature maar leren het zo snel af) vormt yoga een prachtige tool. Het cognitieve aspect van hun ontwikkeling is een belangrijk deel, en de school levert hierin een prachtige en cruciale rol in. Maar er is meer dan dat, veel meer zelfs. Kinderen willen ontdekken, proeven, voelen, ervaren, leren omgaan met weerstand en vooral mee gedragen worden door de volwassenen in hun zoektocht hoe ze zich als mens verder kunnen ontwikkelen.

De Nesterij neemt graag deze uitdagende rol op om ‘onze’ kinderen deze lichaam-geest én ziel verbinding te behouden en hun weerbaarheid en zinvolheid mee te geven vanuit een natuurlijke leefstijl.

Als school kan dit een mooie aanvulling zijn op je bestaande leerprogramma.

 

Ligt de school niet op wandelafstand van de Nesterij? Dan komen wij naar je toe! De setting is wel wat anders, maar uiteindelijk blijft de beleving van yoga overal gelijk…

Heb je een sportzaal beschikbaar waar we met de klas of verschillende klassen in kunnen? Als iedereen zijn eigen matje meebrengt kan je al snel een sportzaal omtoveren tot een ‘zenruimte’!

Ben je een school in de buurt van Oudenaarde? Maak een fijne wandeling met de klas tot aan de Nesterij en geniet er van een yogales.

De zaal biedt ruimte voor 15 kinderen/jongeren. Is het mooi weer, dan kunnen we zelfs tot 25 kinderen lesgeven omdat de zaal uit te breiden is naar buiten toe. Zo krijgen ze meteen les in de buitenlucht!

Wil je een stapje verder gaan en een activiteit organiseren waarbij de kinderen ondergedompeld worden in gezondheid? Of werk je rond het thema gezond leven, het lichaam of voeding? Dan kan je met hen op stap naar de Nesterij voor een workshop rond natuurlijke gezondheid. 

Zo’n workshop duurt gemiddeld 2u en omvat (aerial) yoga, meditatie, inzicht in routine, slaap en voeding. We gaan letterlijk naar buiten, de moestuin in, op ontdekking in de kruidentuin en leren een lekker tasje verse thee maken.  Kortom, een leerrijke belevenis!

Contactformulier